اجرای ۱۰ برنامه علمی برای پژوهشگران جوان | از برگزاری ۶۰ وبینار آموزشی تخصصی تا مسابقه ملی «یادگار شیمی»
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاستهای جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامهریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانشآموزان مستعد بهعنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راهاندازی شد.
اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعالسازی فعالیتهای خودجوش دانشآموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیتپذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانشآموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانشآموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایتهای معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیتمحوری جایگزین تسهیلاتمحوری شده است.
بیشتر بخوانید:
۱۷ راهکار برای تحول و پیشرفت انجمنهای علمی
اختراع دوقلوها راندمان سیستم را ۲ درصد بهبود بخشید
ورود پژوهشگران جوان به ۶ پردیس در نقاط محروم
اختراع دوقلوها راندمان سیستم را ۲ درصد بهبود بخشید
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیتهای پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.
در این شماره از پرونده «در مسیر نخبهپروری» خبرنگار خبرگزاری آنا برای آشنایی بیشتر با فعالیتها، دستاوردها و برنامههای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری با معصومه پیریایی کارشناس دفتر این باشگاه گفتوگو کرده است که در ادامه میخوانیم.
آنا: خلاصهای از روند راهاندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری را بیان کنید.
پیریایی: پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی از توجه خاص برخوردار است و از این رو، دو بستر برای ترویج و توسعه پژوهش وجود دارد؛ یکی، معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی که رسالت پژوهش برای دانشجویان و دانشپژوهان دانشگاه آزاد اسلامی را به عهده دارد و دیگری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی که رسالت تربیت و پرورش نخبگان و پژوهندگان خاص را به عهده گرفته است.
در طرح یادواره سردار دلها ۹ کارگاه چهار تا هشتساعته در ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان مصوب شده و تاکنون سه کارگاه و دوره آموزشی برگزار شده است.آموزش و پرورش نخبگان و استعدادهای درخشان به شیوهها، روالها، امکانات و استادان خاص محتاج است به این دلیل، باشگاه پژوهشگران جوان به عنوان مرکزی علمی در سال ۱۳۷۷ به پیشنهاد رئیس وقت دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی شد و اکنون اکنون با پشت سر گذاشتن بیش از دو دهه، موفق به جذب، پذیرش و حمایت هزاران پژوهشگر شده است و فعالیتهای چشمگیری در زمینه پژوهش و نخبهپروری به انجام رسانده است.
در این راستا باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری نیز سال ۸۷ راهاندازی و درباره شرایط عضویت و نحوه عضوشدن در باشگاه، مزایای عضویت و تسهیلات ویژه و اعلام شرایط عضویت در انجمنهای علمی و مزایا و منافع حاصل از عضویت در این انجمنها و نحوه فعالیت در آنها تنظیم و اطلاعرسانی شد.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری اکنون ۱۴۰ عضو عادی، ۶ عضو استعداد درخشان دارد و تعداد طرحهای پژوهشی خاتمه یافته در آن ۲۵ طرح، تعداد طرحهای پژوهشی در حال اجرا ۱۱ طرح و تعداد طرحهای پژوهشی در دست بررسی هم ۷ طرح است.
آنا: فعالیتهای شاخص و موفقیتهای اثرگذار باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد یادگار امام در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟
پیریایی: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره) شهرری در سال ۱۳۹۴ در جشنواره فرهیختگان بهعنوان باشگاه برتر شناخته شد و تاکنون حدود حداقل ۶۰ وبینار آموزشی تخصصی (در دوران کرونا بهصورت آنلاین) برگزار شده است و سال ۱۳۹۹ انجمنهای علمی دانشجویی مدیریت زیر نظر این باشگاه رتبه ششم را بین انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی کسب کرد.
انتخاب باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد یادگار امام برای مذاکرات با مرکز تحقیقات رایورز
در طرح یادواره سردار دلها ۹ کارگاه چهار تا هشتساعته در ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان مصوب شده و تاکنون سه کارگاه و دوره آموزشی برگزار شده است.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره) شهرری بهعنوان واحد پایلوت(آموزشی) آموزشی برای مذاکرات با مرکز تحقیقات رایورز و صدور مجوزهای برگزاری کارگاهها و دورههای آن مرکز مطابق با تفاهمنامه مرکز تحقیقات رایورز با ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان انتخاب شده است و مراحل کسب مجوز برای برگزاری دو مسابقه ملی بتن در سال ۱۴۰۰ را در دستور کار دارد.
آنا: مهمترین فعالیتهای حال حاضر باشگاه چیست و چه سیاستگذاریهایی را در پیش گرفتهاید؟
پیریایی: فعالیتهای فعلی در دو گروه تقسیمبندی میشود که گروه الف شامل تشویق و ترغیب انجمنهای علمی دانشجویی در فعالیتهای مربوط (وبینار، بازدید، کلاسهای آموزشی، ایجاد نشریات و ...) با محور خود دانشجویان عضو انجمن، اعتمادسازی در مدیریت، برگزاری نشستها و برنامهها با نظارت غیرمستقیم و مستمر باشگاه بر دانشجویان و ایجاد بستر لازم بهمنظور رقابت بین انجمنهای علمی است.
گروه ب فعالیتها، شامل انجام فراخوان بهمنظور ابزار دیدهشدن شرکتهای نوپا، خدماتی، تولیدی و IT با هدف جذب اسپانسر(پشتیبان و حمایتگر) و دعوت از مدیران این شرکتها و کسب تجربیات آنان بهمنظور امکان انتقال تجربه طراحی و تدوین رقابتهای سازنده بین شرکتهای دانشبنیان و پرداخت وجه ورودی در راستای درآمدزایی، کسب مجوز انتشار فصلنامههای پژوهشی آموزشی و درج تبلیغات شرکتهای معتبر در راستای درآمدزایی، هدایت و وصلکردن اعضا در راستای ارتباط علم و صنعت و ارتقای استعداد اعضای باشگاه، حمایت از اختراعات و تسهیلات کارآفرینی و ...، دعوت از استادان مجرب و صاحب ایده و نظر که مطالب آنان موجب ارتقای تفکر، اندیشه و دانستههای شرکتکنندگان شود و برگزاری کارگاهها و سمینارهایی پرمخاطب و جذاب با حضور استادان است.
آنا: چه پیشنهادها و خواستههایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد؟
پیریایی: پیشنهاد نخست بهبود مسیر ارتباطی و تسهیل آن برای رؤسای باشگاهها و طرح مشکلات و پیگیری مسائل و مشکلات و تخصیص بودجه بالاتر به باشگاهها و تسهیل استفاده از مزایا و منافع مربوط به اعضای باشگاه و افزایش سالانه اعتبارات با توجه به انتظارات مدیران ارشد ستاد مرکزی و دانشگاه از باشگاههای استانهاست.
پیشنهاد دوم تقویت ارتباطات نزدیک با بنیاد ملی نخبگان و مراکز مالی تصمیمگیری در حوزه پژوهش و نخبگان و نقشآفرینی بیشتر در نخبهآفرینی و نخبهگزینی است.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد یادگار امام خمینی(ره) دارای هشت انجمن علمی فعال در گروه علوم انسانی، فنیمهندسی و علوم پایه بوده و درصدد راهاندازی سه انجمن علمی زبان انگلیس، عمران و حقوق است.پیشنهاد سوم هم توسعه و ترویج فعالیتهای دانشجویی، تیمی و تشویق آنان در تولید و انتشار مقالات پژوهشی در مجلات معتبر علمی دنیا و تولیدات و صنعت و ... است.
آنا: افتخارات و جوایز ملی و بینالمللی باشگاه پژوهشگران واحد یادگار امام در عرصه اختراعات و تولیدات علمی چگونه بوده است؟
پیریایی: سال ۱۳۹۴ بهعنوان باشگاه برتر در زمینه اختراعات و تولیدات علمی در جشنواره فرهیختگان انتخاب شدیم و سال ۹۹ هم بهعنوان انجمن علمی برتر مدیریت انتخاب شدیم و رتبه ششم را بین کل واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور کسب کردیم.
تعداد مقالات چاپ شده ISI باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره) شهرری بیش از ۴۰ مقاله، مقالات چاپ شده ISC بیش از ۶۰ مقاله، مقالات چاپ شده علمی - پژوهشی بیش از ۶۰ مقاله، مقالات چاپ شده علمی - ترویجیبیش از ۱۵ مقاله و تعداد اختراعات و نوآوریهای خاتمه یافته این باشگاه دو مورد بوده است.
آنا: در راستای آخرین سیاستها و برنامههای ابلاغی از ستاد مرکزی چه برنامههایی پیشرو دارید و دستورکارها چیست؟
پیریایی: پیگیری برای راهاندازی شرکتهای دانشبنیانی که زیر نظر خود باشگاه باشند و با محور خود باشگاه پژوهشگران بهمنظور حمایت از اختراعات و محصولات موجود از برنامههای مهم باشگاه است.
۱۰ برنامه مهم دیگر در دستور کار باشگاه قرار داد که میتوان برگزاری مسابقه ملی یادگار شیمی- که سطح آن دانشآموزی و دانشجویی بوده و مجوز آن اخذ شده و استارت کار زده شده است-، همایش ملی توسط دانشجویان انجمن علمی دانشجویی زیست با محور و نظارت باشگاه- که مجوز آن در حال اخذشدن است-، مجوز راهاندازی چهار انجمن علمی جدید (زبان انگلیسی، عمران، حقوق و صنایع غذایی)، راهاندازی مجدد انجمنهای علمی تعلیقشده -که نامهنگاری و مکاتبات آن انجام شده است-، برگزاری وبینارهای مصوبشده (۹ وبینار و دوره) در طرح یادواره سردار دلها -که سه وبینار برگزار شده و چهارمی آن در شرف برگزاری است- و برگزاری حداقل ۶۰ وبینار آموزشی تخصصی توسط باشگاه با همکاری انجمنهای علمی دانشجویی را نام برد.
بیشتر بخوانید:
شمارش معکوس راهاندازی ۴ انجمن علمی
تولید محتوای مجازی و نرمافزاری، اتفاق خوب دوره کرونا
پذیرش مخترعان در مراکز رشد تسهیل شود
۱۴ برنامه باشگاه پژوهشگران واحد یادگار امام خمینی (ره) در سال ۱۴۰۰
برگزاری وبینار طراحی و توسعه بتنهای هوشمند مربوط به مسابقه ملی بتن، وبینار معرفی کاربردهای بتن در سیستمهای آبگیر شهری مربوط به مسابقه ملی بتن، برگزاری حداقل سه وبینار (دوشنبههای وبیناری) مصوب ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان (فرصتها و چالشهای آگروتوریسم، فضای بینالمللی کسب و کار و بوم مدل کسب و کار، برگزاری حداقل ۱۰ کارگاه (وبینار پیشنهادی باشگاه) توسط باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان با پیشنهاد استادان هیئت علمی، ارائه تسهیلات به اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و متقاضیان برخورداری از تسهیلات در قالب تفاهمنامهها و آییننامههای ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان از دیگر برنامههای در دستورکار باشگاه واحد یادگار امام است.
آنا: با توجه به قرارگرفتن انجمنهای علمی زیر نظر باشگاه از چه تعداد انجمن علمی و در چه زمینه و گروههایی برخوردارید. ارزیابی شما از کارکردهای این انجمنها چیست و آیا برنامهای برای پیشرفت آنها دارید؟
پیریایی: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری دارای هشت انجمن علمی فعال در گروه علوم انسانی، فنیمهندسی و علوم پایه بوده و درصدد راهاندازی سه انجمن علمی زبان انگلیس، عمران و حقوق است. (انجمن علمی دانشجویی صنایع غذایی در مرحله گردآوری مستندات و ... است) و راهاندازی مجدد انجمنهای علمی تعلیقشده را بهدلیل عدم فعالیت آنها در دستورکار داریم که فکر میکنم حداقل سه انجمن مجدداً راهاندازی شوند.
ایجاد بستر فعالیتهای انجمنهای علمی با محور دانشجویان
هدف باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ایجاد انگیزه و ترغیب انجمنهای علمی و فراهمکردن بستر فعالیتهای انجمنهای علمی با محور خود دانشجویان و ایجاد رقابت بین انجمنهای علمی مربوط و ایجاد شور و نشاط بین آنان است.
اتحادسازی هرچه بیشتر انجمنهای علمی دانشجویی برای پیگیری امور و انجام فعالیتهای پیشنهادی و ارتقای فعالیتهای انجمنهای علمی به باشگاه پژوهشگران از برنامههای باشگاه برای پیشرفت انجمنهاست.
آنا: و سخن پایانی...
پیریایی: چهار پیشنهاد به مسئولان دانشگاه و ستاد مرکزی دارم، پیشنهاد نخست، حذف بوروکراسی و مشکلات سیستمی بهویژه در فرایند مکاتبات و کسب مجوزهای برگزاری مسابقات و همایش و ... باشگاه پژوهشگران و نخبگان است، پیشنهاد دوم اختصاص بودجه بالاتر بهویژه به فعالیتهای باشگاه و افزایش بودجه انجمنهاست، پیشنهاد سوم فراهمشدن امکان عضویت دانشجویان اتباع خارجی در باشگاه است و پیشنهاد چهارم فراهمشدن امکان ثبت اختراع و راهاندازی کارگاههای دانشبنیان در حیطه نظارتی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحدهای دانشگاهی است.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/